5 tips voor mensen met de ziekte van Crohn

Als bij u de ziekte van Crohn  is gediagnosticeerd   , zult u het er zeker mee eens zijn dat leven met deze ziekte geen gemakkelijke taak is, vooral als uw symptomen de neiging hebben erger te worden voor wat helemaal geen reden lijkt te zijn. Het goede nieuws is echter dat de meeste mensen met de ziekte goed zullen reageren op het behandelplan, mits ze het advies van hun gastro-enteroloog  opvolgen   .

Hier zijn enkele tips voor het leven met de ziekte van Crohn.

1. Er zullen uitbraken en remissiefasen zijn

De meeste mensen hebben de diagnose Crohn’s ervaring met terugval en remissie. Tijdens de remissiefase voelen mensen met Crohn zich normaal. Wanneer de ziekte echter begint, verergeren de symptomen van de ziekte van Crohn en veroorzaken waarschijnlijk:

 • Ernstige buikpijn
 • Pijnlijke stoelgang
 • diarree
 • Bloedige ontlasting
 • Vermoeidheid

Samen met de hierboven genoemde aandoeningen ervaren Crohn-patiënten ook gewichtsverlies en worden ze vaak als ondervoed beschouwd, met een laag ijzergehalte, vitamines en foliumzuur.

2. Houd u altijd aan het behandelplan

Om stuwkracht te voorkomen, moet u naar uw arts luisteren en zich houden aan het verstrekte behandelplan. Er is geen standaard behandelingsprotocol voor de patiënten van Crohn en wat voor u werkte, werkt mogelijk niet voor een andere persoon met de ziekte.

Volgens Raymond Cross, MD, universitair hoofddocent geneeskunde en directeur van het IBD-programma aan de School of Medicine van de Universiteit van Maryland,

”  Een aanzienlijk aantal patiënten, eenmaal in remissie en zich goed voelen, willen geen medicatie nemen. Of ze slaan een paar doses medicijnen over. Dit kan een vergissing zijn. “

Hij zegt dat elke keer dat patiënten hem bezoeken om zich beter te voelen, hij altijd voorstelt dat ze de behandeling nooit stoppen. Hij zegt dat de remissiefase te wijten is aan het feit dat de drugs hun werk doen. en niemand zou het goede resultaat willen verstoren door het voorgeschreven medicijn te stoppen, toch?

Het is ook belangrijk dat patiënten geen vrij verkrijgbare medicijnen gebruiken voor enig ander probleem dat ze hebben zonder hun arts te raadplegen. De meeste mensen met de ziekte van Crohn lijden bijvoorbeeld aan artritis en voor pijnverlichting komen ze vaak in de verleiding om ontstekingsremmende pijnstillers te nemen, zoals ibuprofen. De meeste pijnstillers worden echter als slecht beschouwd voor de patiënten van Crohn en kunnen zweren in de darmwand veroorzaken.

3. Blijf bij een gezond dieet

Over het algemeen hebben de voedselkeuzes die u maakt een grote impact op uw welzijn. Hoewel er geen specifiek “Crohn’s dieet” bestaat om deze ziekte te bestrijden, kunnen patiënten aanvallen voorkomen door gezond te eten en voedingsmiddelen te vermijden die symptomen veroorzaken.

Daarom raden artsen aan om een ​​voedingsdagboek bij te houden en elk voedsel dat u eet te noteren. Als gevolg hiervan kunt u binnen een maand precies bepalen welke voedingsmiddelen niet door uw lichaam worden getolereerd en welke het beste bij u passen.

Aangezien Crohn het voor het lichaam moeilijk maakt om voedingsstoffen op te nemen, wordt patiënten ook geadviseerd om vitaminerijke voedingssupplementen te nemen, met name vitamine D en calciumsupplementen.

Naast deze suggesties bevelen artsen aan:

 • Neem regelmatig kleine maaltijden en vermijd grote maaltijden
 • Eet geen vet en gefrituurd voedsel
 • Vermijd vezelrijk voedsel zoals noten, pinda’s en zaden
 • Experimenteer met verschillende ingrediënten om nieuwe gerechten te maken en dingen interessant te houden
 • Kies amandelmelk en yoghurt in plaats van zuivelproducten om de calciuminname te verhogen

4. Vermijd roken en alcohol

Gezondheidsexperts zeggen dat roken en Crohn’s met elkaar verbonden zijn. degenen die roken, hebben meer kans om de ziekte van Crohn te ontwikkelen en, als je eenmaal hebt, kan roken de ziekte verergeren.

Dr. Miguel Regueiro, MD, medisch directeur van het Inflammatory Bowel Disease Program van het University of Pittsburgh Medical Center, zei dat Crohn-patiënten die roken zo snel mogelijk moeten stoppen met roken.

Hetzelfde geldt voor alcohol en cafeïne. Naast het interfereren met de medicijnen die u neemt, kunnen alcohol en cafeïne ook de bekleding van uw darmkanaal irriteren en de symptomen verder verergeren.

5. Vermijd stress

Hoewel stress de ziekte van Crohn niet veroorzaakt, kan het de symptomen zeker verergeren. Meestal, wanneer een persoon gestrest is, ondergaat hun normale spijsverteringsproces veranderingen. De maag loopt langzamer leeg en scheidt meer zuur af. Dit kan de symptomen van de ziekte van Crohn verergeren.

Helaas is het niet altijd mogelijk om stress te voorkomen, maar je kunt kalm blijven en het goed beheren door:

 • Slaap genoeg
 • Train regelmatig
 • Oefen ontspanningstechnieken zoals yoga, tai chi en meditatie

Bonustip – Krijg hulp

Hoewel je het gevoel hebt dat je alleen en hulpeloos bent tegenover de ziekte, moet je niet vergeten dat je niet de enige bent die het ervaart. Volgens de Crohn’s en Colitis Foundation of America hebben meer dan 700.000 Amerikanen de ziekte van Crohn en hun aantal neemt met de dag toe.

Helaas blijft de specifieke oorzaak van de ziekte onbekend en het gebrek aan duidelijkheid over hoe ze de ziekte hebben opgelopen en waarom ze de ziekte hebben opgelopen, zorgt ervoor dat patiënten zich veiliger voelen.

De steun van vrienden en familie is een goede zaak, maar zij zijn niet degenen die door een moeilijke situatie gaan. Daarom kan het ontmoeten van face-to-face of online mensen die de ziekte hebben en uitdagingen met hen delen, uw managementstrategieën drastisch verbeteren en u motiveren om de juiste keuzes te maken.

 • Het goede nieuws is dat de ziekte effectief kan worden beheerd door het behandelplan van uw arts te volgen en de symptomen die u ervaart bij te houden. Een gezonde levensstijl aannemen, het juiste voedsel eten en contact houden met uw arts kan veel doen om uw toestand te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *