Heeft uw vrouw fibromyalgie? Hier zijn 22 manieren om het te ondersteunen

Als uw geliefde fibromyalgie heeft, is het moeilijk om precies te begrijpen wat er is gebeurd zonder het zelf te ervaren. Ze hebben waarschijnlijk meer tijd nodig om te slapen dan jij of voelen zich niet vaak klaar om uit te gaan. Fibromyalgie kan ook interfereren met iemands vermogen om te werken, huishoudelijk werk te doen of zelfs dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals douchen en eten.

Symptomen van fibromyalgie - 27 van de meest voorkomende symptomen - Pijndokter

Als u een ondersteunende echtgenoot of een belangrijk persoon heeft, maakt dit een verschil. Het is niet dat we lijden en uitgeput zijn. Verander leven. Je bent fysiek of mentaal niet hetzelfde (mijn angst) er is zoveel verdwenen. Ik weet dat iedereen hetzelfde voelt.

Als een persoon een chronische ziekte heeft, maar de ander in goede gezondheid verkeert, kunnen ze zelfs de sterkste relaties gemakkelijk testen. Hoewel het misschien moeilijker is om in elkaars schoenen te staan ​​of een balans te vinden waarin jullie je allebei als gelijkwaardige partners in de relatie voelen, is het zeker niet onmogelijk, en voor veel paren die obstakels tegenkomen, zoals een chronische ziekte, kan het hun band versterken en hun wederzijdse liefde verdiepen

We vragen onze gemeenschappen “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten” en “Leven met fibromyalgie” om manieren te delen waarop mensen hun echtgenoot of partner met fibromyalgie kunnen helpen. Als uw geliefde lijdt aan een chronisch gezondheidsprobleem zoals fibromyalgie, CF, kunnen de volgende manieren u helpen beter te begrijpen wat u ervaart en u enkele ideeën geven over wat u zou kunnen doen om hem/haar te laten voelen. wereld.

Dit is wat onze community ons vertelde:

1.      Als ze een aanval krijgen, houd ze dan in je armen, laat ze huilen en weet dat je er bent om ze te helpen.

2.      Leer er alles over. Wees geduldig. Je begrijpt misschien niet hoe het klinkt, maar inleven in en luisteren naar je partner of echtgenoot is erg belangrijk. Onvoorwaardelijke liefde

3.     Vraag je partner naar je te luisteren en te lezen over mensen met fibromyalgie.

4.     Zorg ervoor dat ze zich niet schuldig voelen. Geef vertrouwen en liefde. Ga op je bed liggen en houd ze vast, vertel ze dat je daar lang blijft. En zeg het!

5.     Geloof ze eerst, steun ze dan, wees altijd aardig voor de derde plaats en leg op een praktische manier je gewicht op de relatie. Ze hebben niet meer gepland dan jij en ze zitten allebei in hetzelfde schuitje, dus help ze het meeste uit de reis te halen. Hoe meer ondersteuning je hebt, hoe eerder je je fysieke conditie en gezondheid zult krijgen, maar het zal tijd kosten en je zult ze moeten ondersteunen en hun fysieke en emotionele belasting zoveel mogelijk moeten verlichten.

6.     Toon liefde en stel niet te veel vragen bij een uitbraak.

7.     Ontwerp een lekker warm bad, was je haar, help het, droog het en borstel het. Dan zou luisteren goed zijn.

8.     Wees begripvol, geduldig, deel huishoudelijk werk, help anderen de waarheid van de ziekte in twijfel te trekken, onthoud dat deze ziekte niemands schuld of straf is. Houd vooral nooit op van de gekwelde persoon te houden.

9.     Doe precies wat je zou willen dat je vriendin zou doen als de rollen waren omgedraaid.
Wees vooral aardig, liefdevol, geduldig en leuk.

10.     Geen schuldgevoel, enige sympathie en zelfdiscipline. Soms kan ik gewoon voor mezelf zorgen… Ik maak een keer per week het avondeten. Stofzuig of maak een douche schoon. Onthoud dat we niet dezelfde dingen aankunnen, of ik niet, tien pond en ik ben bijna uitgeput

11.     Luister niet     alleen     naar wat ze zeggen, maar luister!

12. Ken     de verschillende aspecten van pijn vaak, neem wat kleine dingen mee die u kunnen helpen: tassen, medicijnen, drankjes, warmtekussens, enz. Begrijp uw moeilijkheden, onderzoek.

13.    De hiaten opvullen… verschillende vormen van ondersteuning bij hiaten. Dit zijn diepgaande uitdrukkingen die je moet kennen en begrijpen, dus begrijp hoe het onmogelijk kan zijn om ze te bereiken. Wees creatief. Helpt bij de pijn of moet slapen in het weekend, maar ik wil opruimen, mijn haar kammen op het strand, een glas zee zoeken, gaan kajakken, maar het is beperkt, volleyballen (kan niet meer) onderbenen beginnen pijn te doen. Als het lijkt op een scheenbeenspalk, duwde ik omdat het geweldig was. Ik schilder het hout en de ramen, die een gezond mens naar de zomer zouden brengen. Ik heb er twee nodig. Ik ga akkoord. Het is een voorbeeld van lage verwachtingen die me helpen doelen te bereiken die mijn eigenwaarde en kracht versterken.

14.     Zeg nooit dat je lui bent

15.     Knip ze nooit om zich onwel te voelen of om de dingen te kunnen doen die ze ooit konden doen. Het ondersteunt zelfs als je niet alles begrijpt.

16.     Houd ze uit stressvolle situaties. Laat ze rusten wanneer ze het nodig hebben.
Woon indien mogelijk ergens, de luchtdruk verandert niet veel, ongeacht de pijn!

17.     Er is een prachtig boek genaamd Fibromyalgia for Dummies. Mijn zoon heeft het gelezen, ik weet niet hoe vaak. Ik wilde het echt begrijpen en helpen. Mijn man is over een maand vertrokken.

18.     Als ik zeg dat ik de energie uit me kan voelen stromen als een naald die bloed zuigt, laat me dan rusten, want zweet, griep en hersenmist zijn op ons af.

19.     Zorg ervoor dat ze begrijpen dat, ook al functioneren ze misschien niet meer zoals vroeger, ze een waardevol gezinslid blijven en geen last zijn.

20.     Vraag je vrouw wat ze van je wil en vertel haar dat je haar op alle mogelijke manieren wilt helpen. Elke kleine gunst of hulp maakt voor mij een verschil, maar we zijn allemaal anders. Sommigen geven de voorkeur aan zoveel mogelijk onafhankelijkheid. Velen geven er de voorkeur aan om geïnterviewd te worden voordat ze automatisch aannemen wat gewenst of nodig is. Bied hulp of doe dingen om thuis te helpen zonder te vragen nadat je weet wat er nodig en gewenst is. Sommigen van ons voelen zich schuldig omdat we anderen in rekening hebben gebracht.

Verzeker uw echtgenoot dat u aan zijn zijde staat en dat u het niet erg vindt om u te helpen, u kunt en wilt het beste steunen en begrijpen dat een grote opluchting voor uw echtgenoot kan zijn. Persoonlijk vind ik het prettig om mijn voeten met een lotion te masseren. Andere gebieden zijn te gevoelig voor massage. Ik heb hulp nodig in huis, winkelen, enz. Ik heb een rustige omgeving nodig om te rusten.

Wat zou je partner helpen? Wat zou uw vrouw helpen zich wat beter of comfortabeler te voelen? Weet dat je de ziekte niet kunt herstellen of veranderen, maar wel hulp en troost kunt bieden. Te vaak geven mensen ongevraagd advies, wat de situatie kan verslechteren door realistischere verwachtingen en extra druk te creëren. Dus ik kan depressiever worden of onnodige schuld en schaamte voelen.
Hoop dat het je helpt. ?

Verwijzing; https://today.allabouthealtips.com/your-wife-ha-fibromyalgia-qui-sono-22-modes-of-support /?fbclid=IwAR2WOpzGOr7OWW-AJ0kTpX2rVeMtdgZR7TT5-rfP1imhv8Q7A7MJ67

Leave a Reply

Your email address will not be published.