Wat is glutathion? Het verband tussen fibromyalgie en glutathion

Je lichaam kan het antwoord zijn op veel van de meest mysterieuze gezondheidsproblemen van vandaag.

Decennia lang hebben wetenschappers en onderzoekers naar deze antwoorden gezocht in medicijnen, kruiden en verschillende innovatieve therapieën. Maar waar ze naar op zoek waren, zat misschien altijd in elke cel in elk mens. Dit kan met name het geval zijn voor mensen die lijden aan fibromyalgie.

Dat antwoord is een eenvoudige molecule die glutathion wordt genoemd. Daar bent u waarschijnlijk bekend mee. Eerlijk gezegd is het geen nieuwe ontdekking; Wetenschappers weten het al meer dan een eeuw. Wat nieuw is, kan echter leiden tot een revolutie in de menselijke gezondheid.

Deze revolutie zal worden geleid door s-acetyl-glutathione, een nieuwe biologisch beschikbare vorm van glutathione. Deze molecule zou het lichaam op cellulair niveau kunnen verjongen en kan verlichting geven (of liever gezegd) en een gezonder leven voor mensen die lijden aan fibromyalgie. Eerlijk gezegd kan het de gezondheid van iedereen op de planeet veranderen door de onderliggende oorzaken van de ziekte aan te pakken en veroudering tegen te gaan.

S-acetyl-glutathion kan een echte ‘fontein van de jeugd’ zijn. Dit heeft alles te maken met glutathion in elke cel van je lichaam.

Wat is glutathion?

Glutathione is de belangrijkste antioxidant van het menselijk lichaam. Sommige medische professionals noemen het ‘de meester-antioxidant’. Het bestaat uit drie primaire aminozuren, cysteïne, glycine en glutamine, en zijn krachtige antioxiderende werking komt van chemische groepen zwavel. Het bestaat in elke cel van het menselijk lichaam met de hoogste concentraties in de lever en nieren. Het menselijk lichaam recycleert meestal glutathion. Wanneer dit niet het geval is, ontstaan ​​de problemen.

Wat doet glutathion?

Als antioxidant beschermt glutathion het lichaam, met name de lever, tegen vrije radicalen en reactieve zuurstofsoorten (ROS) die worden aangemaakt door activiteiten zoals de eliminatie van toxines, de afbraak van natuurlijke hormonen en cellulaire chemische reacties die bijproducten veroorzaken van ROS. Deze activiteit beschermt cellen, mitochondriën en DNA tegen schade. Glutathion is ook essentieel voor een sterk immuunsysteem om infecties, ziekten en aandoeningen te voorkomen.

Glutathione is niet zoals andere antioxidanten. Waar de meeste antioxidanten vrije radicalen en ROS neutraliseren, zijn ze afhankelijk van een glutathion-afhankelijk ontgiftingsproces om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit gebeurt via een proces in drie stappen (hier vereenvoudigd):

Toxines worden geïdentificeerd en gemetaboliseerd op een manier die het lichaam gemakkelijker aankan.
In deze fase genaamd “glutathion-conjugatie” bindt glutathione aan metabolieten, waardoor ze oplosbaar zijn in water en voorkomen dat ze andere weefsels verspreiden en beschadigen.
Aan glutathion gerelateerde enzymen voltooien de afbraak en uitscheiding van toxines door de lever of nieren.

Aan het einde van het proces recycleert het lichaam glutathion en gebruikt het om andere antioxidanten zoals vitamine C en E te recyclen.

Waarom is glutathion belangrijk?

Op elk moment van ons leven produceren of worden ons lichaam blootgesteld aan enorme hoeveelheden vrije radicalen. Glutathione beschermt ons tegen de schade veroorzaakt door deze vrije radicalen.

Beschermt mitochondriën tegen vrije radicalen veroorzaakt door de vorming en afbraak van chemische bindingen.
Beschermt de lever tegen vrije radicalen veroorzaakt door enzymatische reacties die voedsel, hormonen of een van de meer dan 300
metabole processen door de lever afbreken .

Neutraliseert vrije radicalen en beschadigde cellen als gevolg van blootstelling aan zware metalen, xeno-oestrogenen en andere omgevings- of dieetgifstoffen.

Het belang van glutathion voor de mitochondriale functie kan niet worden onderschat. Mitochondria zijn de locatie van energieproductie in het lichaam. Hoe meer je hebt, hoe meer energie je hebt en hoe beter elke cel zal werken. Wanneer mitochondria afbreken, produceren cellen minder energie en werken niet goed. Mitochondriale disfunctie is in verband gebracht met een aantal ziekten, waaronder metabole aandoeningen, gewichtstoename, diabetes, hartaandoeningen, auto-immuunziekten, neurologische aandoeningen, chronisch vermoeidheidssyndroom en zelfs veroudering.

Als lichaamsontgiftiger heeft de lever overvloedige glutathion nodig. Wanneer de toxische belasting van het lichaam te hoog oploopt, kan glutathion het niet bijhouden en de lever ook niet. Het probleem is ingewikkeld omdat de lever de glutathion-recyclingsite is, die valt als de lever wordt overweldigd. Volg een neerwaartse spiraal.

Deze afname van de leverfunctie heeft vertakkingen door het hele lichaam. Spijsvertering kan lijden door gebrek aan noodzakelijke enzymen. De hormonen kunnen uit balans raken. Gifstoffen kunnen zich ophopen in het weefsel terwijl het lichaam naar plaatsen zoekt om ze op te slaan om de last op de lever te verlichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *