Onze emotionele toestanden kunnen alle soorten ziekten bevorderen: hoge bloeddruk, hartstoornissen of verschillende soorten zenuwaandoeningen. Verschillende omstandigheden kunnen niet alleen onze fysieke gezondheid helpen transformeren, maar ook genezing op een dieper niveau vergemakkelijken. Het geheim ligt in het ontdekken en begrijpen van de boodschappen die in fysieke kwalen zitten, om jezelf beter te leren kennen en beter te leven.

Om dit verband te begrijpen, moeten we eerst erkennen dat lichaam en geest één zijn      ; Over het algemeen beschouwen we het lichaam als een ‘container’ die ons vergezelt, waar we voor moeten zorgen en die, indien beschadigd, ter reparatie naar de dokter moet worden gebracht. “      Helaas is deze visie zeer beperkt. Het ontkent de complexiteit van de energieën die ons hele wezen vormen, van de energieën die circuleren en met elkaar communiceren. (…) Er is geen scheiding tussen wat er in de geest gebeurt (gedachten en gevoelens) en wat er in het lichaam gebeurt      . “

Eén ding om op te merken over fibromyalgie: omdat de symptomen ervan slecht worden begrepen, geloven degenen die aan deze aandoening lijden dat anderen het niet geloven omdat de pijn niet kan worden gezien. Fibromyalgie wordt als een controversiële diagnose beschouwd, en sommige auteurs beweren dat het niet als een ziekte mag worden beschouwd, voornamelijk vanwege de afwezigheid van afwijkingen bij lichamelijk onderzoek, objectieve laboratoriumtests of medische beeldvormingsstudies van fibromyalgie die de diagnose bevestigen..

Officieel is fibromyalgie een weinig bekende groep symptomen en aandoeningen van het bewegingsapparaat, die voornamelijk worden gekenmerkt door extreme vermoeidheid, aanhoudende pijn, spierstijfheid van verschillende intensiteit, pezen en een breed scala aan andere psychologische symptomen zoals slaapstoornissen, ochtendstijfheid, hoofdpijn. en problemen met denken en geheugen, ook wel ‘mentale handicaps’ genoemd, waardoor mensen vaak niet in het dagelijks leven kunnen functioneren. Het is een “niet-besmettelijke” ziekte die voorkomt bij ongeveer 3-6% van de jonge vrouwen, meestal tussen de 20 en 50 jaar.

Vandaag delen we een interview met Mª Àngels Mestre, een vrouw die aan fibromyalgie leed en die, zonder een officieel antwoord van haar artsen, erin slaagde haar met rust te laten. Sindsdien schrijft hij over het onderwerp en informeert hij patiënten over dit onderwerp en andere chronische ziekten. Ik hoop dat dit veel helpt..

1. Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is de ziekte van onuitgesproken emoties. Het is het resultaat van een intern conflict, wij veroorzaken het. Het meest getroffen orgaan is de lever, de opslagplaats van de emoties die in de traditionele Chinese geneeskunde voorkomen. Het reguleert de fascia, spieren, pezen, ligamenten, gewrichtskanalen, aderen en slagaders, evenals het gezichtsvermogen. Dit orgaan is ook verantwoordelijk voor het ontgiften van alle gifstoffen die ons ziek maken, zowel extern als intern.

2. Wat zijn de meest voorkomende symptomen?

Fibromyalgie presenteert een breed scala aan symptomen, waarvan de belangrijkste wijdverspreide musculoskeletale pijn is, gepaard gaande met stijfheid en vermoeidheid, gepaard gaande met verminderde concentratie en geheugen, slapeloosheid, prikkelbare darmen, prikkelbare blaas, hoofdpijn, angst, rusteloze benen en pijn op de borst, pijnlijke menstruatie , verminderd gezichtsvermogen, krampen, enz.

3. Wat voor soort mensen hebben er last van?

Om gezondheid en harmonie te hebben, moeten we onze gedachten, gevoelens (emoties) en daden (daden/woorden) op één lijn brengen. Bij fibromyalgie is er sprake van een slecht beheer van gedachten en emoties, omdat hun energie niet vrijkomt in actie of via woorden. Actie wordt onderdrukt en gedachten en emotionele energie worden geblokkeerd in de vorm van spanning die zich manifesteert als pijn en een grote verscheidenheid aan symptomen..

4. Waarom zijn er meer gevallen bij vrouwen dan bij mannen?

De vrouw is emotioneler en praktischer. Zijn blokkades zijn emotioneler, terwijl die van de mens meer mentaal en theoretisch zijn. Aan de andere kant is de factor die deze ziekte mogelijk maakt repressie. Het lijdt geen twijfel dat vrouwen in onze samenleving van jongs af aan meer onderhevig zijn aan onderdrukking dan mannen.

5. Waar komt deze ziekte vandaan?

Zoals alle ziekten is fibromyalgie multifactorieel, maar de oorsprong ervan ligt in rigide culturele, familiale en sociale modellen die repressie tijdens de kindertijd veroorzaken. Het kind kopieert deze patronen om zich geliefd te voelen en wordt gehoorzaam en onderdanig zonder dat het zo is, en begint een valse persoonlijkheid te ontwikkelen, die afwijkt van zijn essentie. De psycho-emotionele gebreken waarmee de patiënt gepaard gaat zijn: perfectionistische trots op het gevoel gewaardeerd te worden door de omgeving en onderdrukte woede, een emotie die, als ze niet wordt losgelaten, verwoestend is voor de gezondheid.

6. Bestaat er een medicijn of is het echt een chronische ziekte?

De gezondheid kan worden hersteld als we dat willen, we beschikken over de nodige informatie en we zijn klaar om veranderingen aan te brengen vanuit ieder mens. We hebben een grote transformatie nodig in de manier waarop we denken, voelen en handelen, die een nieuw, gezond, vrij en gelukkig mens voortbrengt.

7. Wat is transcraniële stimulatie?

Transcraniële stimulatie is gebaseerd op de productie van een elektrische stroom in delen van de hersenen. We weten dat elektrische stroom elektromagnetische velden creëert, dus vanuit mijn standpunt denk ik niet dat fibromyalgie de beste oplossing is. Als we neurotransmitters zoals serotonine en melatonine willen verhogen, beschikken we over minder invasieve hulpmiddelen, zoals voedsel, het eerste medicijn. Om het niveau van neurotransmitters te verhogen, raad ik aan peulvruchten te gebruiken die tryptofaan bevatten om deze neurotransmitters te induceren.

8. Hoe kunnen de symptomen worden verbeterd?

Om te genezen zijn de volgende veranderingen nodig: de verandering in houding zorgt ervoor dat we ons niet langer verantwoordelijk voelen voor de slachtoffers, we stoppen met passief te zijn en worden actief, we beheren de ziekte zelf als hoofdrolspelers door middel van empowerment.

Verwacht niet genezen te worden; een beetje non-conformiteit en rebellie zijn nodig om onze beslissingen te nemen en ons leven te sturen. We hebben ook een verandering in levensstijl nodig, om deze te vereenvoudigen en stress achter ons te laten. Op dezelfde manier is het noodzakelijk om de patronen te vervangen die zijn ontstaan ​​door onze geleefde en begrepen ervaringen, waardoor we nee kunnen zeggen zonder ons schuldig te voelen. Het is essentieel om gewoonten die ons schaden, vooral eetgewoonten, te veranderen met een dieet dat de lever reinigt van gifstoffen, inclusief medicijnen, dat ons energie en alkaliteit geeft, dat het immuunsysteem stimuleert en dat ontstekingsremmend en immuun is. antioxidant…

9. Is het een moderne ziekte?

Ziekten komen voort uit de psycho-emotionele gebreken van de mensheid, maar nemen toe en worden verergerd door levensstijl en slechte voeding. Momenteel is deze ziekte sterker geworden als gevolg van de eisen die vrouwen aan zichzelf stellen om alle gebieden van het moderne leven te bereiken, zoals werk, gezin, huis, sociale relaties, enz. Dit alles, meerdere keren, zonder de mogelijkheid om je leven te sturen..

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *